بلاگز

  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • گت بلاگز اخبار پزشکی کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    پژوهشگران آمریکایی در بررسی تازه خود نشان دادند نانوذرات اکسید روی که در بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارند، توانایی جذب مواد مغذی را کم کردن می‌دهند. 

    کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    عبارات مهم : موادغذایی

    پژوهشگران آمریکایی در بررسی تازه خود نشان دادند نانوذرات اکسید روی که در بسته بندی مواد غذایی وجود دارند، توانایی جذب مواد مغذی را کم کردن می دهند.

    به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهش جدیدی که در “دانشگاه بینگهمتون”(Binghamton University) آمریکا انجام شد، نشان می دهد که ممکن است نانوذرات اکسید روی که در بسته بندی مواد غذایی به کار می روند، توانایی سلول های روده را در جذب موادغذایی کم کردن دهند.

    نانوذرات اکسید روی، به خاطر شاخصه های ضدمیکروبی ارزش در بسته بندی موادغذایی به کار می روند. این نانوذرات غیرمعدنی که درون غذاهای کنسروی خاصی وجود دارند، در گذشته تقریبا بی ضرر به شمار می رفتند ولی شواهد جدیدی نشان می دهند که ممکن است این ذرات، پیامدهای آینده نگری نشده ای جهت سلامتی داشته باشند.

    کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    در این پژوهش جدید، جهت فهم چگونگی انتقال نانوذرات اکسید روی به غذا، چندین نمونه از غذاهای کنسرو شده است مشمول بر ذرت، تن ماهی، مارچوبه و مرغ با استفاده از طیف سنجی جرمی مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی نشان داد در بعضی نمونه ها، این غذاها، تا ۱۰۰ برابر مقادیر توصیه شده است روی در رژیم غذایی روزانه را مشمول بر می شوند.

    سپس، جهت کشف اثر حجم نانوذرات بر سلول های روده، این بررسی در یک مدل درون کشتگاهی از روده کوچک انجام شد. علی رغم بررسی های پیشین، این پژوهش جدید، سطوح بالای سمی بودن را مورد بررسی قرار نداد بلکه اثرات دقیق تر نانوذرات که به سطوح واقعی تماس انسان نزدیکتر هستند، بررسی کرد.

    پژوهشگران آمریکایی در بررسی تازه خود نشان دادند نانوذرات اکسید روی که در بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارند، توانایی جذب مواد مغذی را کم کردن می‌دهند. 

    “گرتشن مالر”(Gretchen Mahler)، از نویسندگان این پژوهش می گوید: نتیجه های این بررسی نشان می دهند نانوذرات اکسید زینک، روش جذب مواد مغذی و پروتئین را در سلول های روده عوض کردن می دهند.

    به گفته مالر، این نانوذرات میل به دارند که در سلول های دستگاه گوارش باشند و به عوض کردن وضع آن و از بین رفتن “میکروویلی”(microvilli) – برآمدگی های کوچک روی سطح سلول های جذب کننده روده که به زیاد کردن سطح موجود جهت جذب کمک می کنند – منجر شوند.

    نتیجه از بین رفتن این سطح، کم کردن جذب مواد مغذی هست. همچنین، بعضی از این نانوذرات، موجب سیگنال دهی التهابی می شوند که نفوذپذیری روده را زیاد کردن می دهد. زیاد کردن نفوذپذیری روده، پیامد خوبی نیست لیکن در نتیجه این افزایش، ترکیباتی که نباید با جریان خون عبور کنند، موفق به این کار می شوند.

    کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    باید توجه داشت که این اثرات در این مرحله، تنها در مدل های سلولی نشان داده شده است و روی انسان تکرار نشده اند. هنگامی که انسان، نانوذرات اکسید روی را می خورد، اسید معده، آنها را در قالب “روی یونی” حل می کند.

    در حال حاضر، پژوهشگران، مدل های حیوانی را بررسی می کنند تا اثرات مشابه این ذرات را بر آنها کشف کنند.

    پژوهشگران آمریکایی در بررسی تازه خود نشان دادند نانوذرات اکسید روی که در بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارند، توانایی جذب مواد مغذی را کم کردن می‌دهند. 

    مالر افزود: مشخص کردن اثر این نانوذرات بر سلامتی انسان، به خصوص براساس نتیجه های به دست آمده از مدل سلولی، سخت هست. پژوهش ما فقط نشان می دهد که این نانوذرات، بر مدل درون کشتگاهی و چگونگی تاثیر آنها بر عملکرد روده، موثر هستند.

    این پژوهش، در مجله ” Food & Function” به چاپ رسید.

    کاهش توانایی جذب مواد مغذی با نانوذرات اکسید روی

    واژه های کلیدی: موادغذایی | رژیم غذایی | مواد غذایی | اخبار پزشکی

    نویسنده : blogzz

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود کتاب لاتین
  • خرید کتاب لاتین
  • خرید مانگا
  • خرید کتاب از گوگل بوکز
  • دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز
  • دانلود رایگان کتاب از آمازون
  • دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز
  • کتاب روانشناسی به انگلیسی
  • کتاب زبان اصلی
  • کتاب خارجی
  • رفتن به نوار ابزار